Békessy Béla Vívóklub - Debrecen
Debreceni Vívás - Békessy Béla Vívócentrum -  Fancing,  epee, sabre in Debrecen

Csoportjaink

A DHSE- PMD Vívó Klub az érdeklődők életkorának és tudásszintjének megfelelően több vívócsoportot is indít. Már 4 éves kortól várjuk a mozogni vágyó vívópalántákat, ám kapuink az idősek előtt is nyitva állnak.

Vívóovi: A Nagy Dóra által vezetett foglalkozáson elsősorban óvodáskorú (4-6 év) gyerekek vesznek részt. A foglalkozások fő célja, hogy megszerettesse a csemetékkel a mozgás örömét, kielégítse az örökmozgók mozgásigényét, megtanuljanak  a kicsik csoportban dolgozni, mindezt a vívás mozgásformáinak segítségével. 

Vívósuli: Ezt a csoportot is Nagy Dóra vezeti. A csoportba 6-8 éves korú gyerekek járnak. A foglalkozásokon rengeteg játékos feladaton keresztül fejlesztjük a gyerekek mozgáskoordinációs képességeit, életkori sajátságaik szerint a fizikális kondíciójukat, illetve a vívás technikai alapgyakorlatait.  

Előkészítő csoport: Ezen csoport foglalkozásain a 8-14 éves kezdő vívók illetve a vívósuliból felkerült gyerekek fejlesztik tudásukat Sári Zoltán vezetésével. A foglalkozásokon célirányosan fejlesztjük többek között a gyerekek kéz-láb koordinációját, fizikai kondícióját, figyelem koncentrációját. A tréningek során az ifjú vívók elsajátítják a vívótechnikák alapelemeit. 

Vívóbérlet: A 14 évnél idősebb kezdőknek ajánljuk ezt az oktatási formát. A kezdő csoporttól eltérő tanulási ütemet figyelembe véve személyi edzők (Rácz György, Serra Solt) előre meghatározott intenzív program szerint juttatják el a vívókat arra a szintre, hogy be tudjanak kapcsolódni a "haladó" csoport edzéseihez. 

Haladó csoport: A haladó csoportban a korábban elsajátított alap technikai elemekre építve komplex technikai képzést kapnak a sportolók. A vívók Kovács Attila, Serra György, Serra Solt és Rácz György mesterektől csoportos foglalkozás és egyéni iskolák során kapják a későbbi  vívókarrierjük során elengedhetetlen technikai képzést.

Utánpótlás versenyző: 16 év alatti versenyzői csoport. A foglalkozásokon a technikai, vívás-specifikus állóképességi képzésen túl előtérbe kerül a taktikai képzés is.  A vívók az edzések és a hazai versenyek során tanulják és tapasztalják meg az "éles" szituációkat. Serra György, Serra Solt és Rácz György irányításával a vívók megtanulják, hogyan kezeljék a váratlan szituációkat, hogyan "kényszerítsék" akaratukat az ellenfélre, hogyan hozzák meg a másodperc tört része alatt a helyes döntéseket.

Tőr csoport: Az utánpótlás versenyzői csoport tőr fegyvernemi részlege. Béres Zsolt vezetésével a vívók megismerkednek a tőr fegyvernem speciális elemeivel. 

Kard csoport: Ebben a csoportban a kard szakág iránt érdeklődő kezdő és haladó sportolók találják meg elképzeléseiket. 

Élversenyzői csoport: A 16 évnél idősebb versenyzőket magába foglaló csoportban Kőrösi László mesteredző irányításával Serra Bendegúz és Serra Solt csiszolja tovább a vívók technikai tudását. A versenyzők hazai, nemzetközi és világversenyeken vesznek részt. Az edzések során az éves versenynaptárral összhangban időszakfüggő fizikális, technikai és taktikai képzés folyik. Európa- és világbajnokságok felkészülési időszakában a versenyzők segítik a válogatott vívóink felkészülését. 

Szabadidős felnőtt csoport: A 16 évnél idősebb nem versenyző, illetve hazai amatőr/szabadidős versenyeken részt vevő vívók csoportja. A tréningeken a jó hangulaton túl a megfelelő kondicionális állapot megszerzése a cél. Kovács Atila, Serra György, Rácz György és Serra Solt által vezetett edzéseken a vívó technikai képzés egyéni iskolák keretében valósul meg.

Egyetemi amatőr csoport: Ebben a csoportban az egyetemisták, vívástanulás formájában teljesíthetik a kötelező testnevelés órájukat. Serra Solt és Rácz György foglalkozásain megismerkednek a vívás alapelemeivel, szabályrendszerével. Az egyes szemeszterek során lehetőségük van a Debreceni Egyetemen nagy hagyományoknak örvendő Kamuti Jenő Egyetemi Bajnokság amatőr szekciójában való induláshoz.  

Mozgássérült vívócsoport: Egyesületünk sikeresen pályázott az ÉAOP 5.1.3-10-es azonosító számú "Civil szervezetek infrastrukturális fejlesztése" című pályázaton, melynek keretében hosszú idő után ismét lehetőségünk van kerekes székes, illetve mozgáskorlátozottak vívásoktatására. A pályázat keretében bővült a jelenlegi vívócsarnok és akadálymentes öltözők létesültek. Az edzéseket Dr. Zsadányi Judit szakmai felügyeletével Kovács Attila gyógytestnevelő vezeti. A kerekes székes víváshoz szükséges és elengedhetetlen speciális eszközöket a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Vívó Szövetség támogatásával szereztük be.

 

2019 március
Következő
H K Sze Cs P Szo V
01
1
2
3
02
4
5
6
7
8
9
10
03
11
12
13
14
15
16
17
04
18
19
20
21
22
23
24
05
25
26
27
28
29
30
31
= Kard
= Tőr
= Párbajtőr

Facebook

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0017

"Infrastrukturális fejlesztés az esélyegyenlőség feltételeinek komplex mozgásfejlesztéssel és szenzomotoros terápiával történő biztosítására a Debrecen Vívásáért Alapítványnál"