Békessy Béla Vívóklub - Debrecen
Debreceni Vívás - Békessy Béla Vívócentrum

Ismét remekelt Kálmán Gyöngyvér

2016. febr. 08.

Az idei évad harmadik Olimpici versenyén kétszer is döntős volt Kálmán Gyöngyvér.

Az idei évad harmadik Olimpici versenyén kétszer is döntős volt Kálmán Gyöngyvér. Ezúttal az újonc és serdülő korosztályban bizonyította tehetségét.

A Budapesti Vasas rendezte az idei év első, a jelenlegi évad harmadik Olimpici megmérettetését. Az első napon egyesületünk gyermek korosztályú lányai léptek pástra. Kálmán Gyöngyvér és Boros Berta egyaránt veretlenül nyerte csoportját és kerültek a 32-es táblára, ahol mindketten győzelmet arattak. Kálmán Gyöngyvérnek ez könnyed újjgyakorlat volt, míg Bertának egy tusra menő véres ütközetet sikerült megnyernie. A legjobb nyolcat számláló döntőbe ezúttal azonban egyiküknek sem sikerült bekerülnie.  Kálmán Gyöngyvér és Boros Berta egyaránt előkelő helyen fejezték be a versenyt.

A második napon ismét a lányok játszották a főszerepet. Kálmán Gyöngyvér mindössze egy vereséggel hatodik helyen állt a csoportköröket követően, de Varga Dóra 21. kiemelése is kiváló poulejának volt köszönhető. A táblára felpörgő Boros Bertával kiegészülve mindhárman a legjobb 32 közé jutottak, sőt még egy kört követően a 16 is megvolt a három testőrnek! A nyolcas döntőbe végül Kálmán Gyöngyvér került, aki egy értékes 6. hellyel fejezte be az újonc leány versenyt. Újonc fiú mezőnyben Kiss Balázs a legjobb 64 közé került, míg Széll Sámuel értékes tapasztalatokkal gazdagodhatott.

Vasárnap a serdülők mellett a törpici leányok csaptak össze. Kálmán Gyöngyvérnek a serdülő versenyen ismét villant a pengéje. Felemás csoportkört követően a táblán indította be a rakétákat. Előbb a flesses, Kovács Viviennek nyújtott ingyen vívóleckét, majd a nővérét, a hibátlan csoportkört futó Csengét búcsúztató Szabó Dórán vett elégtételt. Újabb két győzelmével egyenes ágon jutott a döntőbe, ahol az elődöntőért a versenynapon már egyszer legyőzött Szarvas Ritával kellett megküzdenie a debreceni vívónak. A második asszóban ezúttal jobbnak bizonyult a budapesti sportoló, így Kálmán Gyöngyvér két döntős helyezéssel zárta a hétvégi versenyeket. A törpicik nagy létszámban vettek részt a budapesti megmérettetésen. A legelőkelőbb, 16. helyen Kálmán Zille végzett, de Pető Boróka, Babinszki Anna, Huszti Hanna és Kolozsvári Vanda is igen értékes győzelmeket tudhatott magáénak. A serdülő fiúknál Balogh Szabolcs egy hajszállal maradt le a legjobb 32-ről, Kelemen Lajos ugyanennyivel a 64-ről.

Olimpici GP 3. állomás – Budapest eredmények

Serdülő leány párbajtőr:

8. Kálmán Gyöngyvér

33. Kálmán Csenge

Újonc Leány Párbajtőr:

6. Kálmán Gyöngyvér

13. Varga Dóra

16. Boros Berta

Gyermek Leány Párbajtőr:

9. Kálmán Gyöngyvér

11. Boros Berta

Törpici leány párbajtőr:

16. Kálmán Zille

24. Pető Boróka

25. Babinszki Anna

30. Huszti Hanna

40. Kolozsvári Vanda

Serdülő fiú párbajtőr:

41. Balogh Szabolcs

72. Kelemen Lajos

Újonc fiú párbajtőr:

52. Kiss Balázs

90. Széll Sámuel

 

 

 

2018 október
Következő
H K Sze Cs P Szo V
01
1
2
3
4
5
6
7
02
8
9
10
11
12
13
14
03
15
16
17
18
19
20
21
04
22
23
24
25
26
27
28
05
29
30
31
= Kard
= Tőr
= Párbajtőr

Facebook

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0017

"Infrastrukturális fejlesztés az esélyegyenlőség feltételeinek komplex mozgásfejlesztéssel és szenzomotoros terápiával történő biztosítására a Debrecen Vívásáért Alapítványnál"