Békessy Béla Vívóklub - Debrecen
Debreceni Vívás - Békessy Béla Vívócentrum

Két érem a nyitónapon!

2017. máj. 06.

Pártos Zsófia és a férfi párbajtőrcsapat is bronzérmet nyert!

Május 5-én rendezték meg a Vívó Országos Bajnokság első versenynapját, amelynek hetedik alkalommal adott otthont Debrecen, illetve második alkalommal a nemrégiben épült Sporttudományi Oktatóközpont. A 11 órakor kezdődő megmérettetést a város részéről Becsky István, önkormányzati képviselő, Dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára és az egyetem részéről pedig Prof. Dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja nyitotta meg egy rövid köszöntő beszéddel.

Az erőpróba első napján a párbajtőr versenyszámait bonyolították le, először egyéniben mérettették meg magukat a férfiak, majd a nők, ezt követte a férfiak csapatversenye, végül a nők csapatversenye zárta a programot.

A férfiak egyéni versenyében Cho Taeun Sándor (BCE) győzedelmeskedett, aki a döntőben 15:9 arányban múlta felül Berta Botondot (SE). A dobogó harmadik fokára állhatott fel Berta Dániel (PTE), aki Szabó Bence Balázs (BME) felett aratott fölényes, 15:4 arányú győzelmet. A nőknél az ELTE versenyzője, Siklósi Enikő állhatott a dobogó legfelső fokára, aki a fináléban Honti-Kiss Dominikát (PPKE) győzte le, a bronzérmet pedig a Debreceni Egyetem vívója, Pártos Zsófia nyerte.

A férfiak csapatversenyét a BME első számú csapata (Faludi Péter, Kovács Miklós Márton, Málics Marcell, Szabó Bence András) nyerte, ezüstérmet szerzett a Pallasz Athéné Egyetem (Borscs András, Klis Krisztián, Kocsány Gergely), a Debreceni Egyetem együttese (Aranyos Gergő, Iván Dominik, Serra Solt) pedig bronzéremmel zárt.

A nők csapatversenyében a Pécsi Tudományegyetem (Ben Jaballah Dora, Mansouri Maya, Nyikos Zsófia, Öhlmüller Sarolta), második helyen végzett a Budapesti Műszaki Egyetem csapata (Bólya Barbara, Csomós Flóra, Gajdán Zsófia, Szabó Edina), a dobogó harmadik fokára pedig az ELTE első számú együttese (Honti-Kiss Dominika, Lipták Laura, Siklósi Enikő) állhatott fel.

Szombaton a program a kard és a tőr versenyszámokkal folytatódik, majd a már hagyománnyá vált Universitas váltóval zárul.

Az első nap eredményei

Férfi párbajtőr egyéni:

1. Cho Taeun Sándor (BCE)

2. Berta Botond (SE)

3. Berta Dániel (PTE)

6. Serra Solt (DE)

25. Iván Dominik (DE)

37. Aranyos Gergő (DE)

Női párbajtőr egyéni:

1. Siklósi Enikő (ELTE)

2. Honti-Kiss Dominika (PPKE)

3. Pártos Zsófia (DE)

21. Telek Edina (DE)

24. Major Petra (DE)

Férfi párbajtőr csapat:

1. BME 1 (Faludi Péter, Kovács Miklós Márton, Málics Marcell, Szabó Bence András)

2. PE (Borscs András, Klis Krisztián, Kocsány Gergely)

3. DE (Aranyos Gergő, Iván Dominik, Serra Solt)

Női párbajtőr csapat:

1. PTE (Ben Jaballah Dora, Mansouri Maya, Nyikos Zsófia, Öhlmüller Sarolta)

2. BME (Bólya Barbara, Csomós Flóra, Gajdán Zsófia, Szabó Edina)

3. ELTE 1 (Honti-Kiss Dominika, Lipták Laura, Siklósi Enikő)

5. DE (Feisler Éva, Horváth Fanni, Major Petra, Telek Edina)

2018 május
Következő
H K Sze Cs P Szo V
01
1
2
3
4
5
6
02
7
8
9
10
11
12
13
03
14
15
16
17
18
19
20
04
21
22
23
24
25
26
27
05
28
29
30
31
= Kard
= Tőr
= Párbajtőr

Facebook

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0017

"Infrastrukturális fejlesztés az esélyegyenlőség feltételeinek komplex mozgásfejlesztéssel és szenzomotoros terápiával történő biztosítására a Debrecen Vívásáért Alapítványnál"