Békessy Béla Vívóklub - Debrecen
Debreceni Vívás - Békessy Béla Vívócentrum

Spanyolországban edzőtáborozik Mihály Kata

2018. febr. 01.

Megérkezett a spanyolországi Ampostába a magyar küldöttség.

A magyar válogatott január elején a spanyolokkal edzőtáborozott. Mátraházán Mihály Kata mellett Kálmán Gyöngyvér is részt vehetett a felkészülésben. A spanyolországi Ampostába azonban már csak a barcelonai Világkupa-állomásra hangoló Kata utazik, hiszen Gyöngyvérre a kadett-korosztályban vár fontos megmérettetés. Az edzőtáborról, annak kihívásairól, és a versenyek jelentőségéről a két sportoló edzője, Serra Bendegúz számolt be.

„A spanyolok visszahívták edzőtáborra a magyar csapatot, aminek köszönhetően válogatottunk egyből mehet tovább a barcelonai Világkupa megmérettetésre. Amposta egyébként Spanyolország egyik nagymúltú vívóközpontjának tekinthető, és kifejezetten sok nemzetközi edzőtábort szerveznek ott, melyeken rendkívül neves mesterek fordulnak meg. A Világkupa versenyek előtt rendszerint szerveznek egy-egy ilyen edzőtábort, a rendező város közelében. Talán mondanom sem kell, hogy a szakmai felkészítésen túl az akklimatizáció és az átállás szempontjából is nagyon hasznosak az ott eltöltött napok. Kis kényelmetlenség, hogy ilyenkor a versenyző nem tud a klubedzőjével készülni, ami az egyéni sportokban, és a vívásban különösen nagy hátrányt jelenthet, hiszen az edző-tanítvány viszony nagyon bensőséges, személyes. Mi ezt a problémát úgy kívánjuk áthidalni, hogy Kata a válogatottal elutazik 31-én, én pedig 5-ére odaérek. Ezáltal az egyesületi munka is kevésbé sérül, de az edzőtábor második, fő szakaszában már jelen leszek, és természetesen a versenyen is segíteni tudom majd Katát.” – számolt be a közelgő edzőtáborról a világranglista 98. helyén álló párbajtőröző mestere.

Természetesen szóba kerül Kata pillanatnyi formája is: „Én úgy érzem, hogy kitűnő állapotban van, felkészült és elszánt, de igyekszünk az utazás előtti edzéseket is megragadni annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet ki tudjuk hozni belőle. Ő ugyan sokszor elégedetlen magával, elvégre nagyon maximalista, viszont talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy az idei versenyszezonban talán most vív a legjobban. Így célunk nem lehet más, minthogy minél előrébb végezzen, értékes ranglista pontokkal gyarapodjon, melyekkel a világranglistán is egyre előrébb kerülhet. Ami azért fontos, mert erre az esztendőre a legjobb ötvenbe kerülést tűztük ki magunk elé. Ennek az útnak lehet nagyon fontos lépcsőfoka a barcelonai viadal.”

„Ugyanazon a hétvégén lesz majd Kálmán Gyöngyvér kadett országos bajnoksága, ám a spanyolországi távollétből kifolyólag ezúttal nem tudok majd jelen lenni a versenyén. Addig egyébként Babinszki Dóri valamint az öcsém, Serra Solt foglalkozik majd Gyöngyvérrel. Mindketten lelkesen, és készségesen segítik a munkánkat ebben az időszakban, ami természetesen nekik is komoly tanulságokkal szolgálhat majd.” – zárta mondandóját Serra Bendegúz.

A barcelonai Világkupára már több, mint 200 sportoló leadta nevezését. Az egyes nemzetekhez hasonlóan a magyar csapat is 12 versenyzővel képviseltetheti magát a rangos eseményen.

A viadal február 9-11. között kerül megrendezésre, első nap az egyéni selejtezők, második nap a főtábla küzdelmei, míg a záró napon a csapatversenyek zajlanak majd.

2019 február
Következő
H K Sze Cs P Szo V
01
1
2
3
02
4
5
6
7
8
9
10
03
11
12
13
14
15
16
17
04
18
19
20
21
22
23
24
05
25
26
27
28
= Kard
= Tőr
= Párbajtőr

Facebook

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0017

"Infrastrukturális fejlesztés az esélyegyenlőség feltételeinek komplex mozgásfejlesztéssel és szenzomotoros terápiával történő biztosítására a Debrecen Vívásáért Alapítványnál"