Békessy Béla Vívóklub - Debrecen
Debreceni Vívás - Békessy Béla Vívócentrum

Debreceni sikerek a nemzetközi pástokon

2015. nov. 03.

Aranyérmet nyert a válogatott tagjaként Fekete Laura!

Újabb sikeres hétvégét zártak a DHSE-PMD Vívóegyesület vívói. Urbán Ádám az olimpiai kvalifikációs budapesti Kard GP-n léphetett pástra, míg a Fekete Laura és Vértesi Lili a klagenfurti kadet európai körversenyen vívtak. A hölgyek egy aranyéremmel és egy értékes negyedik hellyel térhettek haza.

Budapesten adott randevút a hétvégén a kardvilág egymásnak. A világ legjobb férfi kardforgatói lepték el a budapesti MOM parkot, itt rendezték ugyanis az olimpiai kvalifikációba is beszámító kard világkupát. Az óriási mezőnynek tagja lehetett a debreceniek 17 éves tehetséges kardvívója, Urbán Ádám is. A csoportban a cívisvárosi reménység két győzelmet is aratott, azonban ez kevés volt a táblára kerüléshez. Egyetlen tuson múlt, hogy a junior korosztályú Urbán a főtáblán is vívhasson a legjobbak között. 

Az ausztriai Klagenfurt is nívós versenyt szervezhetett. A 17 év alatti párbajtőrözők részére rendeztek Európa-kupát. Közel félezer fiú és lány lépett tehát pástra Ausztriában. A hölgyek mezőnyében a debreceni Fekete Laura és Vértesi Lili is ott volt. A két DHSE-s versenyző könnyedén vette a csoportkört, majd nagyon magabiztos vívással jutott el a legjobb 64 versenyzőig. A verseny ezen szakaszában feleződött a debreceni versenyzők száma. Vértesi az amerikai O Reillytől szenvedett vereséget. Egy körrel később Fekete Laura számára is véget ért a verseny, honfitársától Muhari Esztertől kapott ki. Fekete a versenyen megszerzett pontoknak köszönhetően őrzi a válogatói ranglista negyedik helyét.

Vasárnap a csapatok versenyére került sor. A 29 csapatot számláló mezőnyben a magyar válogatott tagjaként pástra lépett Fekete Laura is, míg a magyarok második számú csapatában Vértesi Lili vívhatott. Nagyszerűen alakultak a csapatküzdelmek, hiszen az első csapat magabiztos vívással szerezte meg az aranyérmet, míg a második számú csapat is elődöntőbe jutott, és végül a negyedik helyen végzett.

 

Eredmények:

Klagenfurt női párbajtőr csapat.

1.Magyarország ( Borsody, Fekete, Gnám, Petri)

2.Izrael

3.Románia

4.Magyarország II (Bogdanyi, Kazár, Péterffy, Vértesi)

 

2019 január
Következő
H K Sze Cs P Szo V
01
1
2
3
4
5
6
02
7
8
9
10
11
12
13
03
14
15
16
17
18
19
20
04
21
22
23
24
25
26
27
05
28
29
30
31
= Kard
= Tőr
= Párbajtőr

Facebook

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0017

"Infrastrukturális fejlesztés az esélyegyenlőség feltételeinek komplex mozgásfejlesztéssel és szenzomotoros terápiával történő biztosítására a Debrecen Vívásáért Alapítványnál"