Békessy Béla Vívóklub - Debrecen
Debreceni Vívás - Békessy Béla Vívócentrum

Két érem Gödöllőről

2017. ápr. 24.

Újabb remek hétvégét zártak egyesületünk kardvívói. A Gerevich-Kovács-Kárpáti körverseny hétvégi állomásán egy dobogós és egy döntős helyezés mellet további remek eredményeket értek el sportolóink.

A legnépesebb versenyszám ezúttal is a gyermek fiú kard volt.  A négy debreceni indulóból mindössze egynek nem sikerült a 64-es főtáblára kerülni. Szabó Zalánnak is csupán egy tuson múlt a még sikeresebb szereplés. Bányai Marcell, Sarkadi Bence és Sápi Vince egyaránt megoldotta a következő feladatát is. A legjobb 24-ért Sarkadi, a legjobb 16-ért a még jövőre is ebben a korosztályban versenyző Sápi búcsúzott, akit csapattársa Bányai Marcell búcsúztatott. Bányai remek vívással folytatta az aznapi produkciót, így a legjobb nyolc közé is bejutott. Az elődöntőért remek asszóban maradt alul MTK-s ellenfelével szemben.

Az újonc hölgyek versenyét ezúttal ki kellett hagynia Battai Sugárnak, de így is volt megfelelő utánpótlása. Márkus Veronika és Wladimír Véda könnyedén jutottak a legjobb 32 versenyző közé. Veronika kiesését követően Véda felpörgette magát. Remek asszókban lépdelt át ellenfelein, majd fél lábbal a döntő kapujában torpant meg. 14-10-es Véda vezetésnél jött a rövidzárlat, majd egy elromló vezeték megpecsételte a sorsát. A 11. helyezés így is kiemelkedő az egy évvel idősebb versenyzők között.  A serdülő fiúknál is remek versenyen bizonyítottak a kardforgatók. Boross Boldizsár a 64-es táblán fejezte be a versenyt. Bányai Marcellnek és K. Szabó Mátyásnak feküdt a gödöllői pást. Marcell a gyermekverseny fáradalmait „kipihenve” a serdülők közt is elindult. Remek asszókat vívva végzett a 30. helyen. K. Szabó Mátyás a csoportkört követően előbb a korosztálya magyar bajnokát megszorongatta (15-12), majd a vigaszágon bekapcsolta a rakétákat. Két remek mérkőzésen is győzni tudott, és a Wroclavi nemzetközi tornát két hete megnyerő ellenfelét is beültette a hintába. Mátyás 6-3-ra is vezetett, és kiváló mérkőzést követően egy nagyon értékes 12. hellyel lett gazdagabb élete első kardversenyén.

A nagyszerű szombatot hasonló vasárnap követte. Wladimír Véda kérdést sem hagyott afelől, hogy korosztályában ott a helye a legjobbak között. Okos vívás, és bronzérem az elvégzett kemény munka újabb jutalma. Az újonc fiúknál induló fiúk is rendesen odatették magukat. Mind a négyen a 32 közé jutottak. Az egy évvel fiatalabb Sarkadi és a két évvel kisebb Sápi egyaránt szoros asszókat vívtak ellenfeleikkel. Az előző napot még nem teljesen kipihenő K. Szabó Mátyás a legjobb 24 közé is bekerült és ezúttal sem volt olyan messze a legjobb 16. Éles meccsen maradt alul ellenfelével szemben. Bányai Marcell ezt az akadályt is vette, majd a kétnapos tortúra végén egy újabb „döntő közeli” hellyel gazdagodott. A legkésőbb kezdődő serdülő női kardban Simon Petronella a 32-ért megszorongatta ellenfelét, Varga Emília pedig összeszedett vívással a legjobb 24 versenyző közé jutott.

 

Eredmények:

Gyermek Női Kard:

3. Wladimír Véda

 

Gyermek Férfi Kard:

6. Bányai Marcell

20. Sápi Vince

26. Sarkadi Bence

67. Szabó Zalán

 

 

Újonc Női kard:

11. Wladimír Véda

30. Márkus Veronika

 

Újonc Férfi Kard:

15. Bányai Marcell

23. K. Szabó Mátyás

29. Sápi Vince

32. Sarkadi Bence

 

Serdülő női kard:

20. Varga Emília

33. Simon Petronella

 

Serdülő férfi kard:

12. K. Szabó Mátyás

30. Bányai Marcell

39. Boross Boldizsár

2018 október
Következő
H K Sze Cs P Szo V
01
1
2
3
4
5
6
7
02
8
9
10
11
12
13
14
03
15
16
17
18
19
20
21
04
22
23
24
25
26
27
28
05
29
30
31
= Kard
= Tőr
= Párbajtőr

Facebook

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0017

"Infrastrukturális fejlesztés az esélyegyenlőség feltételeinek komplex mozgásfejlesztéssel és szenzomotoros terápiával történő biztosítására a Debrecen Vívásáért Alapítványnál"