Békessy Béla Vívóklub - Debrecen
Debreceni Vívás - Békessy Béla Vívócentrum

Csillogó debreceni érmek a GKK-n!

2016. okt. 31.

Mozgalmasra sikerült október utolsó hétvégéje az egyesületünk sportolói számára. A kardvívók a Gerevich-Kovács-Kárpáti körverseny újpesti állomásán gyűjtötték az érmeket. Battai Sugár Katinka a serdőlő arany mellé ezúttal az újonc korosztály ötödik helyét szállította, míg Wladimír Véda a gyermekek között állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

A kardvívóink az újpest megújult vívócsarnokában tették le újra névjegyüket. A gyermek fiúk mezőnyében négyen álltak pástra a népes mezőnyben. A négyből kettő, Sarkadi Bence és Bányai Marcell tökéletesen teljesítette a kört, míg Zakar Ármin és az első versenyes Sápi Vince is mindössze egyetlen hibát vétett. A 128-as táblát erőnyerőként abszolválták a srácok. És a tökéletes minta folytatása is csupán egy tuson múlott. Zakar Árminnak kellett volna 9-9-nél tust adnia, hogy mind a négyen a legjobb 32 közé kerüljenek. A táblán folytatódott a debreceni vívóparádé, hiszen Sarkadi Bence és Sápi Vince is a legjobb 16 közé került, és annak ellenére, hogy a nyolcas döntőnek ezúttal nem volt cívisvárosi tagja, remekül teljesítettek a fiúk.

Az újonc lányok sem maradtak el mögöttük. A csoportban remekül vívó Márkus Veronika a 32-es táblán fejezte be a küzdelmeket.  Wladimír Véda a 24-be, Leitner Luca a 16-ba jutott. Battai Sugi ismét könnyedén jutott döntőbe, de a legjobb négy közé már nem sikerült bekerülnie, a döntő ötödik helyén végzett. Tóth Árpád a serdülő fiúknál szerzett értékes tapasztalatokat.

A vasárnapi versenynap is remekül indult egyesületünk kardforgatóinak. Wladimír Véda a csoportkör magabiztos teljesítése után, egyszer ugyan megingott, de a vigaszág behúzásával a döntőbe jutott. És ha már ott volt remek vívással szerezte meg a bronzérmet, csak a versenyt magabiztosan nyerő Pápai Zoé tudta őt megállítani. Az újonc fiúk mezőnyében az előző nap remeklő gyermek korosztály is elindult. Sápi Vince ezúttal is 32-ben volt. Remek teljesítményt nyújtva élete első versenyhétvégéjén. Vince mellett Ármin is bekerült a legjobb 32 vívó közé.

A serdülő leány versenyen ezúttal nem volt az újonchoz hasonló meglepetés. Battai Sugi koncentrált, okos vívással ismét aranyérmet nyert. Az elődöntőben ráadásul vívószemmel nézve is csodaszép asszót vívott Gödöllői ellenfelével szemben. Leitner Luca a legjobb 16-ért, Márkus Veronika és Lengyel Kata a 32-ért vívhatott.

 

Eredmények:

Gerevich-Kovács-Kárpáti Körverseny és Budapest Bajnokság - Budapest

Serdülő női kard:

Battai Sugár Katinka

20.  Leitner Luca

33.  Márkus Veronika

35.  Lengyel Kata

 

Újonc női kard:

5.  Battai Sugár Katinka

14. Leitner Luca

22. Wladimír Véda Anna

25. Márkus Veronika

 

Gyermek leány kard:

3. Wladimír Véda Anna

Gyermek fiú Kard:

                14. Sarkadi Bence

                15. Sáp Vince

                18. Bányai Marcell

                35. Zakar Ármin

 

Újonc fiú kard

                30. Zakar Ármin

                31. Sápi Vince

                35. Sarkadi Bence

                37. Bányai Marcell

 

Serdülő férfi kard

45. Tóth Árpád

2019 február
Következő
H K Sze Cs P Szo V
01
1
2
3
02
4
5
6
7
8
9
10
03
11
12
13
14
15
16
17
04
18
19
20
21
22
23
24
05
25
26
27
28
= Kard
= Tőr
= Párbajtőr

Facebook

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0017

"Infrastrukturális fejlesztés az esélyegyenlőség feltételeinek komplex mozgásfejlesztéssel és szenzomotoros terápiával történő biztosítására a Debrecen Vívásáért Alapítványnál"