Békessy Béla Vívóklub - Debrecen
Debreceni Vívás - Békessy Béla Vívócentrum -  Fancing,  epee, sabre in Debrecen

A klub szakmai háttere


A Vívóklub szakmai vezetése törekszik arra, hogy a legfrissebb sporttudományos ismereteken alapuló edzésmódszereket alkalmazzák az edzőik a foglalkozásokon. A legfrissebb ismeretek megszerzésén és alkalmazásán túl számos további együttműködés zajlik a Debreceni Egyetem különböző intézeteivel. Számos tudományos publikáció, TDK dolgozat és szakdolgozat született a vívók közreműködésével és több előadásra, konferenciára hívták meg előadónak a klub képviselőit.

A szülők részéről a testnevelőink és az edzőink irányába érkező elvárások figyelembevételével állítottuk össze a gyerekekkel foglalkozó pedagógusi kört:

- gyermekeikkel tanult, intelligens emberek foglalkozzanak, olyanok, akiktől mintát, értékrendet kapnak,

- szerettessék meg velük a mozgást, neveljék őket aktív életre,

- aki arra alkalmas, azt tereljék magasabb szintre, a színvonalas, eredményes élsport irányába.

Menedzsment:


Dezső Zsigmond elnök

A világ legkiválóbb mérnökei közé tartozó szakember alapította klubunkat. Az alapításkor lefektetett alapelvekhez máig ragaszkodik a klub vezetése, melyről az alábbi videóban és cikkben is olvashatnak:

https://www.youtube.com/watch?v=61wvccNf_no

https://www.debsport.com/bekessy-bela-vivoklub-legeredmenyesebb-videki-egyesulet/

Serra György ügyvezető igazgató

Pedagógus, vívóedző, nemzetközi versenybíró, sportmenedzser. A Magyar Vívó Szövetség elnökségének tagja, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sport Szövetségnél a vívás sportágért felelős vezető. Munkáját számos díjjal ismerték el, közülük a legkiemelkedőbb a Debrecen városa által adományozott Hajós Alfréd Díj. Számtalan hazai és több világverseny sikeres debreceni megrendezése-megszervezése fűződik a nevéhez. A Debrecen körüli pezsgő vívóélet elképzelhetetlen lenne nélküle.

Serra Bendegúz szakmai igazgató

Egyesületünk szakmai igazgatója. A Magyar Vívó Szövetség legmagasabb szakmai fórumának, a „Szakmai Testületnek” a tagja. A sok éves egyetemi, vegyész kutatói munkája során kialakult analitikus szemléletmódja új színt hozott a vívósportba. Szakértőként részt vett a rioi olimpián több érmet szerző felnőtt férfi párbajtőr válogatott szakmai munkájában. Vezetésével a debreceni vívás felkerült a hazai és a nemzetközi térképre és eredményességben már kezdi felvenni a versenyt a legnagyobb budapesti klubokéval. Tanítványai számos országos bajnoki éremmel gazdagították városunkat, melyek közül legértékesebb klubunk első felnőtt országos bajnoki címének megszerzése illetve az első felnőtt válogatottságba történt bekerülés.

Horváth Attila fejlesztési igazgató

A klub fejlesztési igazgatója. Pedagógus, vívóedző, nemzetközi versenybíró, 2x-es Guinness rekorder és óriási tapasztalattal és rutinnal rendelkező projektmenedzser. A munkaerő-piaci menedzser, mérlegképes könyvelő, közbeszerzési referens és államháztartási mérlegképes könyvelő képesítéseit kiválóan kamatoztatja klubunk fejlesztési projektjei során is. 

Edzők, segédedzők:

Kőrösi László mesteredző vezetőedző

Rendkívül tapasztalt mesteredző a pályafutása során 10 felnőtt világbajnoki cím megszerzésében vállalt elévülhetetlen szerepet. Az aktív edzői pályafutása után elsődleges célja a tudásának átadása a fiatal debreceni edzőgeneráció számára. A legeredményesebb edzőtanítványa Serra Bendegúz.

Béres Zsolt (tőr)

Az egyesületünk egyik legelső és legtapasztaltabb edzője, aki még a Serra testvéreket is tanította. Kiváló testnevelő tanár. Szakmai pályafutását 11 évig Nagy Britanniában vívóedzőként és testnevelőként folytatta, ahol testközelből ismerhette meg a nyugati oktatási rendszert. Hazatérése után egy rövid BVSC-s kitérőt követően ismét a klubunk fiataljait fejleszti kiváló pedagógiai érzékkel.

Kovács Attila (párbajtőr)

Testnevelésből és gyógytestnevelésből szerzett diplomát a TF-en. A Derecskei Rendészeti Gimnáziumban munkaközösség-vezető testnevelő tanár. Sok éves kiemelkedő tanári és edzői tevékenységét számos szakmai kitüntetéssel díjazták. Kosárlabda és vívóedzői végzettséggel is rendelkezik.

Évek óta nagyon nagy segítséget nyújt a klub kerekesszékes, illetve a haladó és élversenyző vívóinak sokoldalú fejlesztésében. A legmodernebb edzésmódszerek és edzéseszközök alkalmazásával az egyes csoportok szakmai vezetőivel összhangban tervezi meg a sportolók fizikai felkészítésének menetét. 

Nagy Dóra (vívóovi,vívósuli)

Tanító-Testnevelő szakos főiskolai végzettséggel rendelkezik, melyet több sportággal is bővített az évek során. Ezek közül egyik a vívás. Az Vívóovi és Vívósuli edzésein az óvodás és kisiskolás gyerekek képességfejlesztő és beszoktató edzését végzi. A gyerekek játékos formában tanulnak vívni, miközben sokat erősödnek és fejlődnek azon képességeik, melyek később nemcsak a vívásban, de az iskolában is hasznukra lesznek. Elsődleges célja a sportág megszerettetése, valamint kitartó és szorgalmas sportolók kinevelése. Végzettségéből adódóan kiválóan ért a gyerekek nyelvén.

Rácz György (párbajtőr)

A civilben közgazdász, rendkívül türelmes (Horváth A. humorának elviselésére is képes) vívóedzőnk a komoly versenyzői múltját (I.o. minősítés, országos középiskolai bajnok, nemzetközi ifjúsági eredmények, junior válogatott csapattagság) és a sokéves edzői tevékenysége során szerzett tapasztalatait kiválóan kamatoztatja a hagyományos vívótechnika precíz oktatása során. Rácz Mesternél a tökéletes sem elég jó… :)

Sári Zoltán (előkészítő, kard)

Egykori válogatott atléta, aki a vívósportot megkedvelve pedagógusként (vívóedző, matematika- testnevelés szakos tanár) először a sulivíváshoz csatlakozott, amit most is aktívan szervez jelenlegi iskolájában. Klubunkban jelenleg az előkészítő és a kard haladó csoport vívóinak technikáját csiszolja, miközben a saját szabadidejét nem sajnálva a legnagyobb pesti mesterektől lesi el a vívóedzői fortélyokat.

Serra Bendegúz (párbajtőr)

Serra György (párbajtőr, tőr)

Serra Solt (párbajtőr, tőr)

Fiatal, de komoly versenyzői múlttal rendelkező, rendkívül agilis, civilben szintén közgazdász vívóedzőnk így fogalmazza meg a szemléletmódját a hobbijáról, a jövő nemzedékének oktatásáról: „Több, mint húsz év alatt rengeteg élményt és tapasztalatot kaptam a sporttól. Ezeket, kombinálva a rengeteg edzőképzés által nyújtott új ismeretekkel, igyekszem átadni a fiatalabb párbajtőr generációknak. Folyamatosan fejlesztem a tudásomat, hiszen a fiatal debreceni vívók a legjobbat érdemlik.”

Major Petra (párbajtőr)

A gyógytornász és vívóedző végzettségű, versenyzői múlttal rendelkező edzőnk 3 éve fejleszti az utánpótlás sportolók párbajtőr ismereteit. Tanítványai közül már van országos bajnoki érem tulajdonosa is. Segítségével nagy sikerrel (Debreceni Egyetem Fizioterápiás Tanszékével több közös kutatás is alátámasztotta) vontuk be a rendszeres gyógytornát sérülés prevenciós célzattal a sportolók felkészülésébe.

Babinszki Dorottya (párbajtőr)

Viszonylag rövid, de annál eredményesebb (OB érmek, felnőtt sat. VK érem) versenyzői múlttal rendelkező agilis pedagógus egyetemi hallgató vívóedző nagy lelkesedéssel oktatja a fiatal sportolókat. 

Pártos Zsófia (párbajtőr)

Kiemelkedő versenyzői múltjával hasznos tapasztalatokra és kapcsolatokra tett szert. Egyetemi közgazdasági tanulmányainak köszönhetően a későbbiekben segíteni tudja a klubot gazdasági, illetve marketing téren is. Kiváló minősítéssel szerzett vívóedzői oklevelet.

Telek Edina (párbajtőr)

A Debreceni Egyetem végzős orvostanhallgató vívóedzője 2011-ben csatlakozott a Vívóklubhoz. Előtte 4 évig Egerben vívott. Kardvívással kezdte, de az utóbbi években áttért a párbajtőrre. Érdekli a sport élettani hatása. Próbál a legjobb tudása szerint választ adni a hozzá egészségügyi kérdéssel forduló klubtársaknak.

Mihály Kata (párbajtőr)

Egyesületünk legeredményesebb aktív sportolója, aki kevés szabadidejében (PhD hallgató) a fiatal vívók képzése során kamatoztatja a sportolói pályafutása és vívóedzői képzése alatt szerzett tapasztalatait.

Fegyvermester:

Katona Sándor

Sportmasszőr:

 

2018 december
Következő
H K Sze Cs P Szo V
01
1
2
02
3
4
5
6
7
8
9
03
10
11
12
13
14
15
16
04
17
18
19
20
21
22
23
05
24
25
26
27
28
29
30
06
31
= Kard
= Tőr
= Párbajtőr

Facebook

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0017

"Infrastrukturális fejlesztés az esélyegyenlőség feltételeinek komplex mozgásfejlesztéssel és szenzomotoros terápiával történő biztosítására a Debrecen Vívásáért Alapítványnál"