Békessy Béla Vívóklub - Debrecen
Debreceni Vívás - Békessy Béla Vívócentrum -  Fancing,  epee, sabre in Debrecen

Bemutatkozás

A klubról

A DHSE-PMD Vívó Klub a Debrecenben és környékén élőknek nyújt lehetőséget a vívás megismerésére, művelésére. Vidéken egyedülálló módon mindhárom fegyvernem, azaz a tőr, párbajőr és kard oktatásával is foglalkozunk. A mozgáskorlátozott sportolni vágyókat is szeretettel várjuk, hiszen vívótermünk akadálymentesített, és emellett a kerekesszékes vívókat is neves edzők oktatják. Klubunk célja, hogy a debreceni vívás mind hazai, mind pedig európai szinten nagyobb szerepet, elismertséget kapjon eredményeink hatására, de emellett örömmel biztosítunk helyet a hobbi szinten mozogni, edzeni vágyó fiatal és nem fiatal sportolóknak. Folyamatos fejlesztéseink is azt szolgálják, hogy igyekezetünket, lelkiismeretes munkánkat siker koronázza.

Sportolóink ma már országos viadalokon kiváló teljesítményeket nyújtanak, valamint több versenyzőnk nemzetközi szinten is elismert. A céltudatos, jól felépített fejlesztéseknek és az erős szakmai edzőgárdának köszönhetően, számos külföldi vívóegyesület jelentkezik nálunk, hogy velünk készülhessenek. 

Vívóterem

A DHSE-PMD Vívó Klub az ország egyik legjobban felszerelt vívótermével rendelkezik. 2010-ben ÉAOP 5.1.3-10 Új Széchenyi Terv pályázat segítségével nemcsak bővítésre, hanem  a Békessy Béla vívócentrum akadálymentesítésére is sor került, így a kerekesszékes vívás oktatásához a feltételek ideálissá váltak. Hamarosan el is kezdődtek a régóta tervezett edzések.  Emellett az egyes csoportok foglalkozásai a két teremrészben párhuzamosan tudnak folyni, ezáltal még több vívópalánta tudja csiszolni vívótudását.

Az új teremrészt Schmitt Pál, akkori köztársasági elnök, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) helyettes államtitkára, Dr. Kamuti Jenő, a nemzetközi fair-play bizottság elnöke és Pajna Zoltán alpolgármester adta át.

A létesítmény kétszintes, az emeleten találhatók  az öltözők egy része. Az alsó szinten a két termet Illés Attila festőművész képei díszítik, ennek köszönhetően nem csupán egy funkcionális, jól felszerelt teremben dolgozhatnak a vívók, hanem egy barátságos atmoszférában fejleszthetik tudásuk. Emellett az alsó szinten található a klubszoba, a szertár, és az akadálymentesített öltözők. A szülőknek lehetőségük van kényelmes ülőhelyeken megvárni csemetéjüket, így nem szükséges elmenni, majd visszajönni a nebulókért, és emellett nemcsak a terem szépségében gyönyörködhetnek, hanem gyermeküket is láthatják a páston szerepelni.

Konditerem

Klubunk legújabb fejlesztésének köszönhetően (ÉAOP 5.1.3-11) sportolóink ma már egy jól felszerelt kondicionáló teremmel gazdagabbak. A konditerem mindenki számára nyitott, a legkorszerűbb eszközökkel van felszerelve, amelyeket a gyerekeikre várakozó szülők is használhatnak.  

Kiváló szakmai gárda

Az egyesület keretei között jelenleg 15 edző foglalkozik a 300 főt elérő vívni tanulóval. A kiemelkedő szakmai színvonalra Kőrösi László mesteredző személye a garancia. 2012 szeptemberétől a tőr és párbajtőr mellett beindultak a kard fegyvernem edzései is, így a vívás iránt érdeklődők ma már összehasonlíthatják az egyes fegyvernemeket és kikérhetik edzőik tanácsát arról, melyik illik leginkább stílusokhoz, adottságaikhoz.

Jövőbeli fejlesztések

Klubunk lefektetett egy sportágfejlesztési programot, amely két fő részterületre fókuszál. A Békessy Béla-program fő célkitűzése a tömegesítés, emellett a tehetségkutatás és a tehetségek fejlesztése. A tudatosan tervezett és széles körben menedzselt utánpótlás-nevelési program révén hamarosan a mainál sokkal több tehetséges fiatal sportoló léphet pástra, és ez belátható időn belül érezhető javulást jelenthet a debreceni, a megyei és a hazai vívás színvonalában sőt, reményeink szerint a nemzetközi eredményességben is.

A fejlesztési program részeként 2012 szeptemberétől Hajdúhadház város önkormányzatával kötött megállapodás alapján klubunk szakmai felügyelete mellett a hajdúhadházi általános iskola keretei között több, mint 500 fiatal ismerheti meg napi szinten a vívás alapjait. Klubunk szintén jelen van több debreceni iskolában, ahol kiváló edzőink vívást oktatnak és reményeink szerint a közeljövőben még több oktatási intézménybe sikerül eljuttatnunk ezt a nemes sportágat.

 

 

2019 március
Következő
H K Sze Cs P Szo V
01
1
2
3
02
4
5
6
7
8
9
10
03
11
12
13
14
15
16
17
04
18
19
20
21
22
23
24
05
25
26
27
28
29
30
31
= Kard
= Tőr
= Párbajtőr

Facebook

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0017

"Infrastrukturális fejlesztés az esélyegyenlőség feltételeinek komplex mozgásfejlesztéssel és szenzomotoros terápiával történő biztosítására a Debrecen Vívásáért Alapítványnál"