Békessy Béla Vívóklub - Debrecen
Debreceni Vívás - Békessy Béla Vívócentrum

Szuper évet zárt a Békessy!

2018. júl. 11.

Minden szakágban fejlődés figyelhető meg, Serra Bendegúz elégedetten értékelte a nemrégiben lezárult versenyszezont.

A kitartó munka meghozta eredményét: a Békessy Béla Vívó Klub sportolói, edzői és vezetői is sokat dolgoztak azért, hogy az egyesület sikeres évet tudhasson maga mögött. – Edzőink teljesítették azokat a szakmai célokat, melyeket a vezetőség kijelölt számukra. Ezt bizonyítja, hogy minden fegyvernemben indítottunk versenyzőket az országos bajnokságokon. A kard szakágunkat szinte a nulláról kellett újjáépítenünk, ennek ellenére kardozóink is ott voltak a különböző megmérettetéseken. A párbajtőr szakágunk is sokkal szervezettebb lett. Beindítottunk egy új regionális versenyrendszert, a Négy Évszak Kupát, amely hatalmas sikert aratott. Megrendeztük a már hagyományos viadalainkat, az Olimpici GP debreceni állomásán létszámrekord dőlt meg, több mint 750 versenyző vett rajta részt. A másfél évtizede életre hívott Békessy Béla Emlékverseny ezúttal is remekül sikerült, most is több külföldi vívó vett rajta részt, többek között Argentínából is jöttek. Az országos Diákolimpián, a közel háromezer fős mezőnyben ötvenen képviselték városunkat, növendékeink több érmet, köztük aranyat is elhoztak – sorolta Serra Bendegúz, a Békessy szakmai igazgatója, majd rátért a kiemelkedőbb eredmények ismertetésére.


Országos érmesek

– Kiváló veterán tőrözőnk, dr. Szentkirályi István ismét ott lehetett az Eb-n. Válogatott kerekesszékes vívóink is hallattak magukról, Göttlinger Dániel és Mező Boglárka remekeltek az országos bajnokságon, Bogi pedig csapatban világkupát is nyert. Az újonc kivételével minden utánpótlás korosztályban volt országos bajnoki érmesünk, Fekete Laura, Kálmán Gyöngyvér és Kálmán Zille is korát meghazudtoló versenyzéssel rukkolt elő. Gyöngyvér a magyar vívósport nagy reménysége, még csupán 15 éves, de már többször meghívót kapott a felnőtt válogatott edzőtáboraiba, ráadásul pástra állhatott az egyik legkomolyabb felnőtt világversenyen, a pesti Westend GP-n. Mihály Kata a hazai ranglista ötödik helyén áll, tanulmányai mellett továbbra is komolyan veszi a sportot, azon dolgozunk, hogy ott lehessen jövőre a hazai rendezésű világbajnokságon – büszkélkedett a vezető, aki úgy véli, minden tekintetben sikeres évadot zártak, a fejlődés folyamatos. A Békessynél azt is fontosnak tartják, hogy folyamatosan képezzék magukat, éppen ezért szakmai továbbképzéseken vesz részt az edzői stáb.

Képzik magukat

Serra Bendegúz továbbá kiemelte, a klub vonzáskörzete túlmutat a városon. – Többek között Miskolcról, Nyíradonyból, Ibrányból és Hajdúhadházról is járnak hozzánk edzeni. Dinamikusan fejlődnek az iskolai vívó programok is, a partnerintézményekben jelentős fejlesztések zajlanak, a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájában például fixen beszerelhető pástok telepítése van folyamatban – részletezte Serra, aki a magyar férfi párbajtőr válogatott szaktanácsadójaként is tevékenykedik.

2019 február
Következő
H K Sze Cs P Szo V
01
1
2
3
02
4
5
6
7
8
9
10
03
11
12
13
14
15
16
17
04
18
19
20
21
22
23
24
05
25
26
27
28
= Kard
= Tőr
= Párbajtőr

Facebook

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0017

"Infrastrukturális fejlesztés az esélyegyenlőség feltételeinek komplex mozgásfejlesztéssel és szenzomotoros terápiával történő biztosítására a Debrecen Vívásáért Alapítványnál"