Békessy Béla Vívóklub - Debrecen
Debreceni Vívás - Békessy Béla Vívócentrum

Minél előrébb végezne a WestEnd GP-n

2019. márc. 07.

Nagy presztízsű versenyen, erős mezőnyben bizonyíthat ezúttal Mihály Kata.

A nyári, budapesti világbajnokság színhelyén, a BOK Csarnokban rendezik meg péntektől vasárnapig a férfi és női párbajtőr WestEnd Grand Prix-t. Óriási az érdeklődés a verseny iránt, az eddigi rekordot megdöntve 63 nemzet képviselői látogatnak a fővárosba. A férfi indulók száma meghaladja a háromszázat, de a hölgyek mezőnye is 260 feletti. A mennyiség azonban nem megy a minőség kárára, a világranglista első 16 helyezettje közül a férfiaknál és a nőknél is 15 pástra lép. Riói olimpiai bajnokunk, Szász-Kovács Emese a napokban jelentette be, hogy anyai örömök elé néz, így ő hiányozni fog a névsorból, nem úgy Mihály Kata, a Békessy Béla Vívó Klub válogatott párbajtőrözője.

Veretlenül menne tovább

Kata közel egy hónapja a barcelonai női párbajtőr világkupa-versenyen szerepelt, nem is akárhogy. Veretlenül zárta a csoportkört a roppant sűrű és nívós mezőnyben, így másnap a 64-es főtáblán bizonyíthatott. Sajnos nem volt szerencséje, hiszen az ukrán Pantyeljejevával került össze a 32-be jutásért, aki nagy csatában, 15:12-re múlta felül a debreceni párbajtőrözőt, aki a 45. helyen zárt.
A Békessy kiemelkedő párbajtőrözője a barcelonai viadal előtti napokban influenzás volt, most azonban szerencsére nem hátráltatta sem betegség, sem sérülés. – Részt vettem egy ötnapos edzőtáborban Tatán a válogatottal, jól sikerült, utána pedig otthon készültem a GP-re. Az előző VK-ból levont tapasztalatokat viszem magammal, illetve bízom benne, hogy újfent sikerül a csoportkörből veretlenül továbbjutnom, mert azzal sok energiát spórolhatnék a következő napra. De minden verseny más, és az ember formája is változó, mindenesetre mindent ki fogok adni magamból. Ezen a versenyen mindig erős mezőny szokott összegyűlni, sok magyar indulóval, ez most sem lesz másképp. Szeretnék minél előrébb végezni a nemzetközi élmezőnyben – mondta el várakozásait Mihály Kata.

Értékes pontok

A GP a vívók legrangosabb szezonközi versenysorozata, hármat rendeznek belőle évente, egyet-egyet Európában, Ázsiában, illetve Amerikában vagy Afrikában. Oroszország és Olaszország mellett Magyarország a harmadik európai helyszín, immár ötödik esztendeje. A GP-versenyeken egyébként másfélszeres Világkupa-pontokat lehet szerezni a világranglistára.
A női selejtezők szombaton 9.30-kor indulnak, másnap 8.30-kor kezdődik a 64-es főtáblára jutottak küzdelme, míg este héttől lesznek a négyes döntők.

2019 március
Következő
H K Sze Cs P Szo V
01
1
2
3
02
4
5
6
7
8
9
10
03
11
12
13
14
15
16
17
04
18
19
20
21
22
23
24
05
25
26
27
28
29
30
31
= Kard
= Tőr
= Párbajtőr

Facebook

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0017

"Infrastrukturális fejlesztés az esélyegyenlőség feltételeinek komplex mozgásfejlesztéssel és szenzomotoros terápiával történő biztosítására a Debrecen Vívásáért Alapítványnál"