Békessy Béla Vívóklub - Debrecen
Debreceni Vívás - Békessy Béla Vívócentrum

Megkoronázta egész éves teljesítményét

2018. jún. 20.

Kálmán Gyöngyvér maga mögé utasította az egész serdülő mezőnyt, csapatban is a Békessy volt a legjobb.

Nagyüzem zajlott Balatonfüreden: ott rendezték meg ugyanis a Párbajtőr Magyar bajnokságot a gyermek, újonc és serdülő korcsoportoknak, valamint a Törpici Idényzáró Balaton Bajnokságot a legkisebbeknek az elmúlt napokban. Az eseményről természetesen a Békessy Béla Vívó Klub sem hiányozhatott, az egyesület népes csapattal vett részt a küzdelmeken.

Az eredmények sem maradtak el: egyéniben, a serdülő lányok mezőnyében Kálmán Gyöngyvér bizonyult a legjobbnak. – Ez volt Gyöngyvér első megmérettetése idén a saját korosztályában, eddig rendre az idősebbek között mutatta meg magát. Esélyeshez méltón versenyzett, és szerezte meg az első helyet. Ezzel megkoronázta az egész éves magas szintű teljesítményét – mondta boldogan Serra Bendegúz, a Békessy szakmai igazgatója, majd hozzátette, többen is a legjobb nyolcba kerülésért vívtak egyéniben, ami igen biztató, hiszen erős ellenfeleken át vezetett az útjuk.

A gyermekek között Kálmán Zille állhatott fel a dobogó harmadik fokára egyéniben.Megvédték címüket

Csapatban is remekeltek a Békessy vívói, hiszen a Boros Berta, Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Zille, Varga Dóra Lívia összetételű formáció nem talált legyőzőre a serdülők között. – Mondhatjuk, hogy a lányok megvédték címüket, hiszen míg tavaly az újonc kategóriában, addig idén a serdülők között bizonyultak a legkiválóbbnak. Egy klub erejét legfőképp a csapatteljesítmény mutatja, hiszen egyéniben lehet kimagasló egy-egy növendék, de ha együtt is „jól muzsikálnak”, az komoly szakmai munkát sejtet, és az összes edző tevékenységét dicséri. Az összesített éremtáblázat alapján a második legjobb vidéki klub lettünk, ami komoly dominanciát jelent, hiszen három korosztályról beszélünk – értékelt a vezető.


Eredmények

Gyermek női párbajtőr egyéni: 3. Kálmán Zille

Gyermek férfi párbajtőr csapat: 19. Bolzoni Sebestyén Mario, Kovács Bálint Tamás, Nagy Bálint

Gyermek női párbajtőr csapat: 7. Békessy Béla Vívó Klub (Babinszki Anna, Huszti Hanna, Kálmán Zille, Szabó Panna Éva)

Újonc női párbajtőr egyéni: 35. Kálmán Zille, 59. Kocsis Evelin, 60. Babinszki Anna

Újonc női párbajtőr csapat: 10. Békessy Béla Vívó Klub (Babinszki Anna, Kálmán Zille, Kocsis Evelin)

Serdülő férfi párbajtőr egyéni: 16. Szodoray-Parádi Hunor, 22. Széll Sámuel Marcell

Serdülő női párbajtőr egyéni: 1. Kálmán Gyöngyvér, 12. Kálmán Zille, 13. Varga Dóra Lívia, 24. Boros Berta, 27. Budai Marianna, 60. Kocsis Evelin, 62. Babinszki Anna

Serdülő női párbajtőr csapat: 1. Békessy Béla Vívó Klub I. (Boros Berta, Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Zille, Varga Dóra Lívia), 11. Békessy Béla Vívó Klub II. (Babinszki Anna, Budai Marianna, Kocsis Evelin)

2019 február
Következő
H K Sze Cs P Szo V
01
1
2
3
02
4
5
6
7
8
9
10
03
11
12
13
14
15
16
17
04
18
19
20
21
22
23
24
05
25
26
27
28
= Kard
= Tőr
= Párbajtőr

Facebook

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0017

"Infrastrukturális fejlesztés az esélyegyenlőség feltételeinek komplex mozgásfejlesztéssel és szenzomotoros terápiával történő biztosítására a Debrecen Vívásáért Alapítványnál"