Békessy Béla Vívóklub - Debrecen
Debreceni Vívás - Békessy Béla Vívócentrum

Kálmán Gyöngyvér ismét a felnőtt válogatottal készülhet

2018. márc. 13.

A kapitány figyelmét is felhívta magára

Még csak tizenöt éves, de ismét a felnőttek között számítanak rá – Kálmán Gyöngyvért is meghívták Tatára.

A Tatai Olimpiai Központban edzőtáborozik csütörtöktől jövő hétfőig a felnőtt női párbajtőrcsapat: a legjobbak közé két debreceni is meghívást kapott. A Békessy Béla Vívóklub sportolójára, Mihály Katára automatikusan számítanak az összetartáson, melyen egy ifjú tehetség is részt vehet, a még csak 15 éves Kálmán Gyöngyvér is a magyar elittel közösen készülhet pár napig. Ott lesz Tatán például az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese, de mellette a német válogatott is képviselteti magát.

A lányok edzője, Serra Bendegúz elmondta, Gyöngyvér ugyan még csak serdülő korosztályú, azonban Kovács Iván a felnőtt női párbajtőr válogatott vezető edzője már korábban felfigyelt rá. – Már januárban Mátraházára is meghívták, most pedig ismét bizonyíthat. Nagy reménysége nem csupán a debreceni, de az egész magyar vívásnak. Nagyon ügyes, az utóbbi időben már nem is a saját korabeliek ellen versenyez, hanem az idősebbek között, és kiválóan helytáll. Ezt bizonyítja, hogy a kadet korosztály ranglista ötödik helyén áll, elit társaságban tud ott lenni az élmezőnyben. Ha a fejlődése töretlen marad, szép jövő előtt állhat – osztotta meg Serra Bendegúz, a Békessy Béla Vívó Klub szakmai igazgatója, aki elkíséri tanítványait Tatára. – Amikor csak tehetem, szeretek velük tartani, de most egyébként külön is meginvitáltak erre az alkalomra – árulta el a szakember.

Mihály Katára és Kálmán Gyöngyvérre napi két edzés vár, előre megtervezett program alapján készülnek a hölgyek, akik magasan kvalifikált riválisokkal gyakorolhatnak. Egyébként a felnőtt férfi párbajtőrözőknek is a tatai központban lesz pont akkor az edzőtáboruk, ami külön öröm, hiszen így például Kálmán Gyöngyvér is beleszagolhat abba a légkörbe, ami ilyenkor ott uralkodik, ez pedig inspirálóan hathat rá.

2018 december
Következő
H K Sze Cs P Szo V
01
1
2
02
3
4
5
6
7
8
9
03
10
11
12
13
14
15
16
04
17
18
19
20
21
22
23
05
24
25
26
27
28
29
30
06
31
= Kard
= Tőr
= Párbajtőr

Facebook

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0017

"Infrastrukturális fejlesztés az esélyegyenlőség feltételeinek komplex mozgásfejlesztéssel és szenzomotoros terápiával történő biztosítására a Debrecen Vívásáért Alapítványnál"