Békessy Béla Vívóklub - Debrecen
Debreceni Vívás - Békessy Béla Vívócentrum

Kálmán Gyöngyvér csodás hétvégéje

2018. jún. 11.

A kadet előválogatón aranyat, a juniorok között pedig bronzérmet szerzett Gyöngyvér.

Több viadalt is rendeztek a vívók számára az elmúlt víkenden: a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban tartották a női párbajtőrözők Olimpiai Reménységek Versenyét, mely kadet előválogató volt. A 43 induló közül a Békessy Béla Vívó Klub ifjú tehetsége, Kálmán Gyöngyvér bizonyult a legjobbnak. Serra Bendegúz tanítványa Tatán is remekelt, a junior női párbajtőr előválogatón a dobogó harmadik fokára állhatott fel Gyöngyvér, aki ismét elnyerte a Magyarország jó tanuló-jó sportolója címet.

– Gyöngyvér szépen, magabiztosan vívott, komoly ellenfeleket győzött le mindkét napon. Szombaton mindenkit vert, vasárnapra kicsit elfáradt, ezért ingadozott a formája. Ekkor az elődöntőig menetelt, ahol egy remek vívó, az Eb-győztes Muhari Eszter megállította. Előzőleg viszont, a kadet elődöntőben Gyöngyvér legyőzte őt. A célunkat elértük, hiszen előkelő pozícióban van a junioroknál és a kadetteknél is. Jövő héten rendezik az olimpici országos bajnokságot, az lesz a nyári szünet előtti utolsó versenye, nem mellesleg pedig az első viadala idén a saját korosztályában, hiszen eddig rendre az idősebbek között bizonyított – értékelt Serra Bendegúz, a Békessy szakmai igazgatója.

A gyermek kardozók számára országos bajnokságot tartottak, melyen a Békessy is képviseltette magát. A Sári Zoltán edző vezette debreceni különítmény egyéniben és csapatban is szépen helytállt a megmérettetésen.

 

Nem lesz ott az Eb-n

Ülésezett a Magyar Vívó Szövetség elnöksége: a testület megszavazta a június 16-21. közötti, újvidéki Európa-bajnokságon pástra lépő magyar válogatott összetételét. Kiderült, Mihály Kata, a Békessy Béla Vívó Klub párbajtőrözője ezúttal nem lehet ott a kontinensviadalon. Viszont a júliusi vb-n várhatóan cserélődik majd az összeállítás.

A szövetség elnökségi tagjaként Serra György is részt vett az eseményen, a Békessy Béla Vívó Klub ügyvezetője elmondta, elfogatdák a 2018/19-es versenytaptárat, mely még sosem készült el ilyen hamar. Érdekesség, hogy a junior korosztályban is beindul a Magyar Kupa sorozat. Az összejövetelen többek között megszavazták a kard fegyvernemi bizottság régi-új elnökét, aki Török Ottó lett.


Gyermek kard ob eredmények

Fiú egyéni: 38. Szabados Péter, 67. Dobai Attila István, 69. Nagy Péter, 79. Gulyás Gergely, 85. Mező István Ottó, 90. Görög Benedek, 99. Czill Soma

Lány egyéni: 55. Lizák Fanni, 68. Kiss Veronika Mária

Fiú csapat: 14. Békessy Debrecen II. (Czill Soma, Görög Benedek, Nagy Péter),  16 Békessy Debrecen I. (Dobai Attila István, Gulyás Gergely, Szabados Péter)

2019 február
Következő
H K Sze Cs P Szo V
01
1
2
3
02
4
5
6
7
8
9
10
03
11
12
13
14
15
16
17
04
18
19
20
21
22
23
24
05
25
26
27
28
= Kard
= Tőr
= Párbajtőr

Facebook

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0017

"Infrastrukturális fejlesztés az esélyegyenlőség feltételeinek komplex mozgásfejlesztéssel és szenzomotoros terápiával történő biztosítására a Debrecen Vívásáért Alapítványnál"