Békessy Béla Vívóklub - Debrecen
Debreceni Vívás - Békessy Béla Vívócentrum

Kadet arany szépen csillog...

2017. máj. 24.
Egy aranyéremmel és három döntős helyezéssel zárták a válogató versenyek hétvégéjét a Békessy Béla Vívó Klub Sportolói.

A kadet és junior kardvívóknak Budapesten, míg a felnőtt párbajtőrözőknek Tatán rendeztek válogatóversenyt. A kadet hölgyek között Battai Sugár Katinka volt a verseny debreceni hőse. A csoportkörben ugyan botlott az egyik asszójában, azonban a táblán ihletett állapotban vívott és nem kegyelmezett ellenfeleinek, akik szinte megvágni sem tudták a cívisvárosi hölgyet. A döntőnek is beillő negyeddöntőben kadet/junior válogatott ellenfelét, az idei budapesti junior világkupa bronzérmesét győzte le, majd hatalmas fölénnyel nyerte az elődöntőt és a döntőt is.

Tatán is a hölgyek brillíroztak. A Fekete Laura – Mihály Kata nyolcaddöntő azt jelentette, hogy mindenképpen lesz debreceni a döntőben. Ezúttal a mindössze 16 éves Fekete bizonyult jobbnak és megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben is remekül vívott a fiatal debreceni és mindössze egyetlen találattal maradt le a dobogóról. A szombat tehát a fiatalok napja volt, hiszen a mindössze 14 éves Battai Sugár és Fekete Laura is korosztályánál magasabb korcsoportban ért el szép eredményt.

A remekül sikerült szombatot, hasonlóan sikeres vasárnap követte. Battai Sugár egy korosztállyal feljebb, a juniorok között is megcsillantotta pengéjét. Könnyedén jutott a legjobb nyolc közé, és végül a döntő 7. helyén fejezte be a küzdelmeket. Tatán újabb Debrecen-Debrecen asszó döntött a döntőbe jutásról. A Fedor Tamara – Mihály Kata mérkőzésen ezúttal nem borult a papírforma, és a debreceniek válogatott sportolója győzött. Mihály Kata a döntőben a 6. helyen végzett, és ezzel az eredménnyel már biztosan pástra lép a Grúziában megrendezésre kerülő felnőtt Európa-Bajnokságon.

 

Döntős Eredmények:

Felnőtt női párbajtőr válogató 1. nap:

7. Fekete Laura

Felnőtt női párbajtőr válogató 2. nap:

6. Mihály Kata

Kadet női kard előválogató:

1.            Battai Sugár Katinka

Junior női kard előválogató:

7. Battai Sugár Katinka

 

2018 május
Következő
H K Sze Cs P Szo V
01
1
2
3
4
5
6
02
7
8
9
10
11
12
13
03
14
15
16
17
18
19
20
04
21
22
23
24
25
26
27
05
28
29
30
31
= Kard
= Tőr
= Párbajtőr

Facebook

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0017

"Infrastrukturális fejlesztés az esélyegyenlőség feltételeinek komplex mozgásfejlesztéssel és szenzomotoros terápiával történő biztosítására a Debrecen Vívásáért Alapítványnál"