Békessy Béla Vívóklub - Debrecen
Debreceni Vívás - Békessy Béla Vívócentrum

Hasznos edzőtábor a világ legjobbjaival

2019. febr. 05.

Mihály Kata fontosnak tartja, hogy a barcelonai vk előtt ismét fel tudta venni a ritmust.

Nagy megtiszteltetésben volt része a Békessy Béla Vívó Klub válogatott párbajtőrözőjének: Mihály Kata az elmúlt napokban Spanyolországban, Ampostában edzőtáborozott, ahova a világ leghíresebb élő vívómestere, Daniel Levavasseur hívta meg. A magyar tehetség, akit elkísért edzője, Serra Bendegúz, valamint klubtársa, Fedor Tamara is, a nemzetközi vívás krémjével készülhetett együtt. Mihály Kata mesélt az élményeiről, illetve arról, mit vár magától a hétvégén esedékes barcelonai vk-n.

Minőségi asszókat

– Nagy megtiszteltetés, hogy meghívott Daniel Levavasseur, örültem neki, mivel még nem volt szerencsém az általa rendezett edzőtáborok egyikén sem részt venni. Csak jókat hallottam eddig ezekről az összetartásokról, melyeken számos nemzet legjobb vívói gyűlnek össze, már csak ezért is mindenképp el szerettem volna menni, ami szerencsére sikerült is – mondta Mihály Kata, aki azt is elmondta, miért volt számára hasznos az egy hetes tábor Spanyolországban.

– Együtt edzhettem a kínai, az észt, a kanadai, a spanyol és az amerikai válogatottal. Hasznos volt nagyon, ugyanis például a kínaik teljesen más stílusban vívnak, mint mi, magyarok, és volt alkalmam ezt megszokni, illetve gyakorolni. Azért is érdemes megbarátkozni az általuk alkalmazott fegyverforgatási móddal, hiszen a kínaiak közül többen is a világranglista elején találhatóak. Örültem, hogy ott lehettem, mert az októberi tallini világkupa óta megrendezett két vk-n, Havannában és Dohában nem állt módomban pástra lépni, de most fel tudtam eleveníteni a nemzetközi mezőny hangulatát, alaposan felkészülhettem a hétvégén esedékes barcelonai versenyre, ami roppant fontos a számomra – fogalmazott a debreceniek klasszisa, majd elismerte, fárasztó napokon van túl, de úgy érzi, jó formában van.

– Szeretnék minél előrébb végezni a világkupán, nagy lesz a mezőny, a körmérkőzéseken sok múlik majd. Ha az első nyolcban végzek, és minőségi asszókat tudok vívni, akkor én már elégedett leszek! – jelentette ki.

2019 február
Következő
H K Sze Cs P Szo V
01
1
2
3
02
4
5
6
7
8
9
10
03
11
12
13
14
15
16
17
04
18
19
20
21
22
23
24
05
25
26
27
28
= Kard
= Tőr
= Párbajtőr

Facebook

ÉAOP-5.1.3-11-2011-0017

"Infrastrukturális fejlesztés az esélyegyenlőség feltételeinek komplex mozgásfejlesztéssel és szenzomotoros terápiával történő biztosítására a Debrecen Vívásáért Alapítványnál"